Ara publico a Mossegalapoma.cat

Ep!
A partir d'ara escriuré les meves entrades de blog en català a Mossegalapoma.cat, i continuaré escrivint en castella a Orangoodling.

martes, octubre 31, 2006

Integració Moodle wiki Tiddlywiki

Doncs si , els bojos del DFWikiteam estem integrant tiddlywiki amb wiki. L'Oriol Nieto i L'Alex Moreno estan fent una feina tremenda amb l'ajuda d'en Didac amb els parsers.
Ara com ara només tenim un plugin de tiddlywiki que permet importar pagines wiki del moodle (nwiki es clar fer l'ullet ) en tiddlers...ja hem demanat ajuda a en Paco Riviere, profeta i traductor del tiddlywiki que ens dongui un cop de mà amb les traduccions.
Tal com estem tenim tanta feina que no podem ni traduir, i a més si ho fessim en Joan queralt ens renyaria fer l'ullet
Ara com ara la integració consisteix en un Plugin que permet des d'un tiddlywiki importar les pàgines d'una wiki que es tingui al Moodle. El que fem bàsicament és conectar-nos a un servei que s'instal.la amb el nwiki amb qui el tiddlywiki es comunica. També fem la traducció de format dfwiki ( semblant al de wikipedia) al de tiddlywiki... que se l'han inventat per la ocasió.
Els futurs desenvolupaments consisteixen en posar seguretat al tema ( verificació de permisos d'accés al conextarse al servei ) i permetre fer el cami de tornada, és a dir passar els continguts del tiddlywiki al dfwiki.
Això podra permetre emportar-se les pàgines del wiki, modificar-les quan s'esta fora de linia i després tornar a pujar les pagines al moodle. Tenint en compte que tiddlywiki funciona sobre "minimo" (minimozilla) el futur navegador dels nostres pda's i telefons mòvils intel.ligents ... pot ser una eina molt útil...
Seguirem informant
Ludo out

miércoles, octubre 25, 2006

La caixa musical de pandora

Pandora és una d'aquests requisits (culinaris) que sorgeixen com bolets en el sotabosc de la Web 2.0 ( quina frasr més xula per a començar... és que a aquestes hores del matí el cafè entra directe a les venes).

Pandora és una "ràdio" web que sense posar anuncis solament toca la musica que a tu t'agrada. Fins i tot, i aquesta és la millor part, la música que encara no saps que t'agrada. Pandora et demana que li suggereixis un artista/grup o un titol de cançó. A partir d'aqui Pandora fa sonar, amb una qualitat acceptable (no tinc dades), cançons de l'estil que li acabes de suggerir, en una emissora personalitzada.

Posem un exemple:

Demano a Pandora que creï una nova estació de ràdio personalitzada. Li proposo "Clapton". Ara Pandora em pregunta si em refereixo a un nom d'artista o de cançó. Òbviament li dic que Artista. I ara em pregunta si em refereixo a Eric Clapton o (sorpresa) a "*BB King & *Eric Clapton" ja que aquest parell tenen un disc editat junts. Trio "BB King & Eric *lapton" i en la meva nova emissora ( sense anuncis ) comença a sonar el tema "*My heart beats like a hammer". Puc veure la portada del disc i dades de la cançó. Tinc un enllaç per a veure una descripció i critica sobre el disc i enllaços a blogs on parlen sobre aquest tema/disc. I a més ( ara no em sorprenc) em proposa que compri la cançó a Amazon.com o a iTunes.

Fins aqui bé. Però a més aPandore em demana si la cançó m'agrada o no. I quan la cançó acaba o la passo cap a davant OH yeah... qui em proposa Pandora i comença a sonar? doncs : John Mayal, amb una canço de la qual en puc veure els detalls aqui. Ara li dic que la cançó m'agrada i segueixo escoltant fins al final de la cançó. I comença a sonar un tema de Jimmie Vaughan ( el germà de Steve Ray) ...

Pandora no solament em posa la musica que m'agrada, sinó que em permet trobar nova musica que segurament em pot agradar, i puc llegir acosta, publicar en la meva pàgina personal en Pandora i escriure sobre això en el Blog de Pandora o aqui mateix llocs a això.

Espero que en disfruteu:-D

Ludo out

lunes, octubre 23, 2006

Extraído de un forum de Moodle.org
subj:Soodle
por: Irene
Hola a todos y a todas,
Alguien ha oido acerca de soodle? Lo encontraréis en http://www.sloodle.com

SLoodle is a project tono integrate the VLE platform Moodle with the 3D world ofoff Second Life. Imagine a Moodle course that, if you wanted, could turn into a 3D interactive classroom with all your Moodle resources available to your students in the virtual world.

Sabéis de qué va?
sorprendida
Irene
----
Re: Soodle
por: Ludo
Hola Irene, no sabía nada de esto pero me he puesto el traje de neopreno y he surfeado un poco . Esto del SLoodle tiene esta pinta :
Second Life: es un mundo virtual , con más de un millón de usuarios regsitrats no es moco de pavo. Pero este mundo virtual que han creado no es un mundo mejor, sino que es un lugar tan "manifiestamente mejorable" como este dónde vivimos. En el sentido que es un lugar dónde con dinero del mundo real debes comprar dinero para moverte por second life, con ello puedes cromprar, edificar, trabajar y consumir.
De hecho he visto en http://secondlife.reuters.com graficos que la agencia reuters elabora sobre la cotización de esta moneda virtual con monedas de las de verdad... La gente esta tan enganchada que ahora hasta quieren montar los LMS en el mundo virtual... el desarrollo hecho por SLoodle es muy primario y chapucero, y no es open source...
El tema es interesante, no obstante, porque tarde o temprano los LMS habrán de presenbtarse en interficies 3D / RV ... seguro que cuando esto toque en moodle estaremos apunto
Marc
----
Re: Soodle
por: Irene
Uau, Marc! Gracias por la explicación, habremos de usmear algo más.
O sea, que habrá un moodle "real", que podremos utilizar más o menos como a+hora, y un de "virtual" que podremos utilizar a nuestra vida paralela? Es esto? Uf! Irene ---- Re: Soodle por Ludo (Marc Alier) - Monday, 23 October 2006, 10: Por el que he visto hay una aproximación un tanto matossera que el que hace es "mapejar" los contenidos del curso Moodle (real) en elementos "fisics" como mostradores, pizarras o proyectors VGA en aulas virtuales del SecondLife. Yo cuanto más me miro este Second Life menos gracia me hace. Este entorno RV está montado como negocio dónde tienen cabida los principios más bajos y me explico: * sólo al llegar a l ahome page de entrada te explican cuántos usuarios hay y cuántos dolars "de verdad" se han gastado en este mon virtual. La base del mon es la propiedad de la "tierra" y de las creaciones que tienen lugar, o sia que hacen una mezcla entre los derechos de autor y el derecho romano por montar un paradis neoliberal-tabla apocaliptic *usan el término "metaverse" usado por Neal Stephenson ( autor de criptonomicon y el ciclo barroco) a la novela postciberpunk Snowcrash... dónde se describe en plan apocaliptic lo patetic que puede ser una extensión global de algo como el second life con la ayuda de la mejoro de las interficies humano-máquina Según mi punto d evista la virtualidad aporta muchas ventajas y posibilidades, pero no pasan por escriturar el bytes ni por perder la función de realidad. De otro banda la posibilidad de utilizar las herramientas de realidad virtual por encabir una proyección del aula de moodle a un entorno 3D, SI que es una buena pensada. Sobre todo hace falta tener en cuenta que toda aula de Moodle presente o futura se debe poder beneficiar de las filigranas tecnológicas, como el 3D o el mucho más próximo AJAX, pero también debe coplir con criterios de accesibilidad. Entender una aula virtual del futuro (no demasiado llunya) como una proyección de una aula de Moodle, ya disenyada desde los principios filosóficos, como un espacio d etrobada y participación... es un acierto. Marc

sábado, octubre 21, 2006

Reaccio antitecnológica?

Els telefons mòbils realment elteren els costums i les maneres socials...
Aquest video me l'han recomanat en unforum de professors 





ASAI ... Voleu comentar-ho ?

lunes, octubre 16, 2006

Velocidad de escape

Un blog interessant per als amants de la ciencia ficcó la tecnologia i aquestes coses.
Ludo out

Internostrum traductor català castellà

Els cracks de la universitat d'alacant han desenvolupat l'aplicació online internostrum , un excel.lent traductor online català-castellà/catsellà-català. Personalment he convertit Internostrum en una eina de treballa cuotidiana: treballo més comode en català, però com que principalment vull comunicar i per tant com a més llengües pugui traduïr els meus escrits millor que millor.

Adicionalment la rutina de traduir el que escric amb internostrum, m'està aportant beneficis inesperats: com la formalització de la revisió d'allò que escric (internostrum és una eina collonuda però no ho tradueix tot correctament, sobretot determinades formes gramaticals poc comunes )... A més a més cada dia estic obligat a tenir més cura de l'ortografia quan escric perquè Intrenostrum no tradueix les faltes d'ortografia... un dia d'aquest en deixaré de fer ;-)

Ludo out
(ara vaig a traduir aquest post per penjar-lo al blog en castellà)

domingo, octubre 15, 2006

El cavaller de l' armadura brillant

L'Eloy Lafuente,
(qui com jo adjunta al seu nom un pseudonim extrany: Stronk7 ?¿?) és el cavaller de l'armadura brillant defensor de la comunitat moodle. Aquest navarres resident a la Rioja és un autentic defensor del Open Source davant del Software Propietari, una persona preocupada i compromesa per l'aplicació coherent de les TIC a l'educació, i un tio collonut. Qui anava a a dir que el número dos de Moodle s'amaga per les espanyes...

Bé us poso un enllaç a la seva pàgina a i us convido a que el coneixeu en persona a la propera MoodleMoot a Extremadura. Ens hi veiem!!!

Ludo out

sábado, octubre 14, 2006

Integració amb tiddlywiki un pas previ a wikibook??

Vejam,
l'Uri i l'Alex estàn fent una pencada tremenda amb el WikiBook. Pencada que pot arribar a ser frustrant perquè refer tot el wikibook pot ser una inbhumà i potser no sigui realment productiu diguem fins al març / abril 2007 quan el wikibook sigui "propietat" de nous projectistes del dfwikiteam. Ojo! no estic dient que no s'avançi, sino que segurament el desenvolupament del wikibook implica necessariament passar per una llarga temporada de versions alfa.
Però tenim un tema pendent que els desenvoluapments del wikibook poden facilitar i donar un èxit quasi immediat: la integració entre wiki i tiddlywiki (que ja fa temps que pregono i que la gent demana arreu).
Com es mecanitza això:
1. usant els webservices que ja han desenvolupat l'Uri i l'Alex.
2. afegint unplug-in a tiddlywiki.
Aném a explicar-ho més: Tiddlywiki ja te un plugin pèr importar tiddlers ( entrades wiki d'altres tiddywikis), OK?
http://www.tiddlytools.com/#ImportTiddlersPlugin

Es pot modificar aquest pluguin perque "parli" amb el webservice del wiki per llegir-ne les pàgines i importar els continguts que li molin.
3. Traduint (ja sigui desde el wiki(php) o desde tiddlywiki (javascript) el format dfwiki (mediawiki) al format tiddlywiki... a no ser que trobeu un plugin de tiddywiki que permeti treballar amb el format mediawiki, cosa que no m'extranyaria gens.
Va comentaris... que em sembla que tirarem per aqui...
es nota que m'he quedat el pont a treballar ??¿ Estic fatal!!!
Ludo out

viernes, octubre 13, 2006

Penelope=edudora+thunderbird

Doncs ens diuen desde Castelló, que Eudora el mitic client de correu electrònic alliberarà el seu codi. El projecte en el que s'han embrancat consisteix en fusionar l'Eudora amb el Thunderbird per donar a llum un nou client que s'anomenarà Penelope.
Certament el Thunderbird tot i que és el millor client de correu que corre pel mon pot millorar molt la seva interficie d'usuari ( especialment les cerques ràpides de persones ) Que tinguin molta sort i que Ulises no trigui massa ;-)


http://www.eudora.com/press/2006/eudora-mozilla_final_10.11.06.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Eudora
http://en.wikipedia.org/wiki/Penelope_%28disambiguation%29

jueves, octubre 12, 2006

Animetal...el que hi ha per youtube

En anteriors posts parlava de YouTube i la seva compra per part de google.
Senyors Google ha pagat 1600 milions de dolars per una web on es pot veure aixo!!!!!!

Us imagineu als Goblin city d'aquesta pinta a la propera festafib? Ni de coña XDDD

martes, octubre 10, 2006

Google compra YouTube... implicacions?

Doncs ens diuen que Google té intenció o ha comprat ja YouTube per una pasta indecent ( crec que son uns 1.600 milions de dolars segons l'Antoni Bassas de Catalunya Radio , en tot cas una pasta indecent )
Les implicacions d'entrada son interessants. Google demostra que remena caler i que no li importa gastar-lo en invertir en innovació socio-tecno-cientifica (avui ja no es tracta sols d'innovació cientifica o tecnològica ( teconcientifica ) sinó que l'aspecte social és al bell mig de l'assumpte ) , tal i com ens va dir a la FIB el head hunter de Google dijous passat, sinó que també inverteix en posicións estratégiques als barris d'internet. I obviament YouTube ha esdevingut en ben poc temps un barri molt visitat.
La compra denota també, que el rei dels cercadors donava per perduda la batalla del hosting de video, mentre microsoft va desestimar (segons ZDnet) la compra de YouTube i s'ha muntat la seva propia barraqueta. Google ja tenia la barraqueta de google videos, però no obstant ha decidit comprar la companyia i el seu impacte. Google valora le inercies socials a la xarxa i aposta amb els seus calers.

El videcasting ( ampliat per fenòmens com la PSP o el Ipod Video (ajuda... quin em compro???) aporta altres problemes a la equació del negoci dels drets d'autor. Per una banda hi ha qui denuncia que aquests llocs infringeixen els seus drets d'autor. Recordem que you tube és un caldo de cultiu de parodies sobre gairebé tot. Però per altre banda hi ha els que veuen (com Google ) en el videcasting un lloc on penjar la seva publicitat ( com google adds ) o, fins hi tot, un canal publicitari per explorar... fenòmens com "Opa quiero hase un caorra", "amo a laura" o la "silla de Zapatero" ens ilustren l'abast de la pùblicitat virica que només acaba de començar, en parlarem a classe d'ASAI

Ludo out