Ara publico a Mossegalapoma.cat

Ep!
A partir d'ara escriuré les meves entrades de blog en català a Mossegalapoma.cat, i continuaré escrivint en castella a Orangoodling.

lunes, septiembre 03, 2007

Podcast sobre Apple en català: Mossegalapoma:

Necessitava un corrector ortogràfic en català per fer servir en el meu MacBook pro (la nineta dels meus ulls geeks). L'Office 2004 inconcebiblement no dona suport per català, ni per localització (traducció de l'aplicatiu) ni per a diccionari. Softcatalà i google em varen suggerir que fes servir cocoAspell, un hack de macOSX que permet fer servir el Aspell (utilitat UNIX de corrector ortogràfic, open source i amb centenars de diccionaris disponibles ) com a diccionari de sistema. Curiosament fa 3 anys vaig ser jo mateix qui va integrar aspell a Moodle com a corrector ortogràfic, tot i que jo empro el corrector integrat de Firefox. Ara, tal com diu en Max : you've got to eat your own dog food. Com que (encara!) no soc massa expert en Macosx ( tampoc es que calgui massa perquè això és super intuitíu ) la vaig vessar. Vaig començar a cercar ajuda i vaig trobar el blog d'en Tomás Manzanares mossegalapoma.cat on ofereix unes instruccions prou detallades i em va respondre en poques hores a la petició d'ajuda. Gracies Tomás!

A més a més en Ton i enregistra un podcast molt amè on parla sobre temes prou interessants relacionats amb el mon de la pometa, encara que no exclusivament. Per exemple el número 6 conté una entrevista/xerrada sobre temes relacionats amb fotografia digital que a mi m'ha resultat prou interessant i entretingut.

Sort Tomàs
Ludo

1 comentario:

Unknown dijo...

Gracies Ludo per la menció i pel comentari del Podcast.

M'alegro que l'entrada del cocoAspell t'ajudés i que la meva resposta també.

Ens llegim.

Salut
Tomàs