Ara publico a Mossegalapoma.cat

Ep!
A partir d'ara escriuré les meves entrades de blog en català a Mossegalapoma.cat, i continuaré escrivint en castella a Orangoodling.

martes, diciembre 04, 2007

Bloquejen l'accés a blogger desde la UPC, cada cop més a prop de xina

Nota /actualització: He tingut acces a la llista complerta i concreta de webs que es volen bannejar. (no la reproduiré per no fer-los un favor) Realment son webs de contingut insultant i lamentable. De ben segur que els seus autors d'aquestes webs que es volen bloquejar estan a favor de prohibir continguts i aplicar censures. Precisament per això estic en contra de la censura. Sobretot quan s'aplica de forma matussera


Així és, durant diversos dies els routers de la UPC han bloquejat els accessos al domini blogger.com i alguna que altra URL, atès que una resolució judicial ho imposa com mesura cautelar. Coses de la LSSI .

Sembla ser que algun blog allotjat a blogger (com que n'hi ha pocs) contenia continguts poc adequats sobre la base d'algun criteri. OK, estic d'acord que existeixen blogs a blogger en concret i a internet en general que seria millor que no existissin. Moltes de les coses que es diuen a la blocosfera no les comparteixo, igual que molta gent no compartirà les meves opinions.

!Però és que d'això es tracta! !Refot!!

Existeix un principi conegut com LLIBERTAT D'EXPRESSIO i després aquesta altra cosa coneguda com CENSURA.

Vejam, si una empresa privada vol bloquejar, com algunes que jo em es l'accés a blogger, a youtube o a la web dels teletubies, a mi plim. Si en una escola o intituto es vol implantar un control parental que eviti que els nens vegin continguts com els que els posen a la tele cada dia, d'acord.

Però una universitat publica, és una institució dedicada al coneixement on els seus alumnes i professors són majors d'edat i tenim un criteri. Jo sóc professor d'aquesta universitat i uso blogger com eina de treball (tinc altres plataformes per a bloggear, però a aquest bloc li he pres afecte, ves per on) i alguns dels meus estudiants usen blogger com diaris dels seus projectes de fi de carrera, Per no parlar de diposits de saviduriaimpressionants com The Julipedia creat per un dels nostres estudiants aventatjats.

Si la LSSI no permet certs continguts, doncs senyors vagin a Google (propietari de blogger) i obliguin-los a tancar un blog o toquin-els els nassos a ells. A veure que passa.

Però no comencem amb censures en universitats públiques, que això afortunadament no és xina, i crec que quelcom anomenat constitució reconeix un dret anomenat llibertat d'expressió.

Però igual m'equivoco.
Ludo out
ps.Gràcies per l'avís Ferran.
ps2. oviamente el comunicat s'ha realitzat en una llista d'avisos que ningú llegix i no a la web de la upc sinó a l'empresa de serveis que la UPC va crear per a externalitzar els serveis informàticos. I en la qual tinc bons amics., dit sigui de passada.

2 comentarios:

Boris Mir dijo...

Ja sabem que ets bromista de mena, però aquest cop t'has passat... perquè suposo que això que expliques és una broma!!!!

b.

Ludo dijo...

Lamentablement no és una broma. Suposo que algu ja la va liar perque avui ja tornavem a tenir accés. El tema ha passat silenciosament entre bambalines. com pots veure al primer link que poso, no es broma...