Ara publico a Mossegalapoma.cat

Ep!
A partir d'ara escriuré les meves entrades de blog en català a Mossegalapoma.cat, i continuaré escrivint en castella a Orangoodling.

viernes, noviembre 24, 2006

Redescobrint fotos velles... La india del sud


La senzillesa d'us de Picasa 2 ( paquet de lliure distribució de Google ) convida a re visitar col.lecions de fotos que simplement ocupaven espai al disc. Jugant amb les 4 eines de retocat (il·luminació, contrast, retallat i rectificat ) fotos de qualitat mitja o dubtosa, tirades amb una càmera analògica ( si d'aquelles que anaven amb carret... 100, 200, 400 ISO - 24-36 fotos) i digitalitzades de diverses formes ( escaneig de revelats, de negatius..), es transformen al iluminarse ( i descobrir detalls que no sabíem... guaita si aquí hi ha la Mama!!!) I dedicant una estoneta a recordar les circumstancies en que es varen prendre les fotos... part de la nostre memòria.

Avui he pujat, de fet puja mentre escric, un àlbum a picasaweb, amb algunes les fotos del viatge a la índia del sud de 4 estius... com passa el temps. Els que heu parlat amb mi sobre el tema segur que sabeu que vaig tornar fart d'aquest viatge... veient la bellesa de les imatges i la singularitat de les escenes us podeu imaginar com n'és de dur per al viatger poc curtit ( encara que un ja va fent la pell dura ... ) aquest univers hiperrealista que és la india del Sud... Els colors, les olors, la miseria extrema al costat dels emporios i mercats espectaculars a rebossar. La profilaxi de la malaria, la calor, els bots del autocars ( i les secueles d'un accident de cotxe, fiblada cervical, uns mesos abans), els aires acondicionats extrems (encara no havia anat a hong kong), la llarga durada del viatge i els problemes que m'esperaven llavors a la tornada... I amb tot això potser em vaig perdre la part del viatge...

Potser algun dia hi hauré de tornar i redescobrir la India del sud... però no hi ha pas pressa.

No hay comentarios: