Ara publico a Mossegalapoma.cat

Ep!
A partir d'ara escriuré les meves entrades de blog en català a Mossegalapoma.cat, i continuaré escrivint en castella a Orangoodling.

viernes, noviembre 09, 2007

Presentació d’x3c, una xarxa internacional que promociona l’educació pel desenvolupament amb el suport de l’OLPC XO

El proper divendres, 16 de novembre, a les 12:30 hores, a la Sala d’Actes de la FIB, es farà una presentació pública d’x3c, una xarxa formada per tres Càtedres UNESCO (UPC, Universitat d’Andorra –Principat d’Andorra-, i Université Toulouse 1 Sciences Sociales –França-) amb la finalitat de promocionar l’educació mitjançant la formació i la utilització de les tecnologies de la informació i de la comunicació.

El primer projecte desenvolupat per la xarxa x3c serà dissenyar i experimentar un model per facilitar i afavorir l’ús del portàtil de baix cost OLPC XO en diferents països en vies de desenvolupament (en una primera fase seran Burkina Faso, Camerun i la República Dominicana).

El projecte OLPC (One Laptop Per Child) és una iniciativa sorgida del MediaLab del MIT. Pretén obtenir un ordinador portàtil amb prestacions suficients i amb un cost inferior als $100. Aquest projecte és una il·lustració de la utilització de l'ordinador i d’Internet en els sistemes d'ensenyament i de formació de massa, gràcies al seu cost poc elevat, a la seva autonomia i a la seva configuració per treballar en xarxa.

La valoració i l'extensió d'aquesta eina és un dels factors que les tres càtedres volen aprofitar per tal de potenciar la sinergia entre innovació tecnològica, innovació educativa i desenvolupament.

Entrades relacionades: Negroponte parla del OLPC
Campanya 2X1 OLPC (Blog Anibal de la Torre)

No hay comentarios: