Ara publico a Mossegalapoma.cat

Ep!
A partir d'ara escriuré les meves entrades de blog en català a Mossegalapoma.cat, i continuaré escrivint en castella a Orangoodling.

viernes, noviembre 02, 2007

A qui regalem informació sobre nosaltres a canvi del caliu social que enyorem ?

La Web 2.0 va, entre moltes altres coses, de recuperar el contacte amb la gent que el ritme de vida de les urbs no arravassa. Molts de nosaltres tenim una o més identitats digitals i analitzant l'embull d'enllaços, visites, comentaris, google, flickr, tube i... facebook o myspace es pot obtenir molta informació sobre cadascun de nosaltres, a titulo personal o respecte del col·lectiu al que semblem pertànyer. El gran germà observa i en aquest malson post-orwelliana nosaltres mateixos regalem les nostres dades i informació, en canvi de poder estar un poc més prop dels "nostres", sense a penes llegir els acords de privadesa d'aquestes webs 2.0 ni saber a qui serveixen aquestes companyies, a part del lloable propòsit de guanyar una pasta que et cagues.


El concepte de "popularitat" dels High School als quals les pel·lícules nord-americanes ens tenen acostumats ara es pot amidar contant comentaris en el nostre blog, o els contactes que tenim en facebook o *myspace. Però aquesta informació alimenta models estadístics d'investigació operativa per a conèixer millor la societat, grup per grup intentant aconseguir el major grau de granularitat possible.



Us deixo amb dos vídeos per a reflexionar. Un és l'episodi d'ahir de *MoobuzTV, dura 5 minuts i us pot ficar un poc en context. L'altre és un *video que recomana *Mobuzztv i que explica que és *Facebook i qui aquesta darrere. Si algun d *evosotros troba una versió subtitulada d'aquest segon *video que m'ho faci saber, per favor.

Gràcies...

L.

No hay comentarios: