Ara publico a Mossegalapoma.cat

Ep!
A partir d'ara escriuré les meves entrades de blog en català a Mossegalapoma.cat, i continuaré escrivint en castella a Orangoodling.

domingo, mayo 27, 2007

Nova Catedra de Gestió de la Innovació i Disseny Sostenible en Automoció,

Mira aquesta noticia m'agrada prou com per copiarla sencera de la Web de la UPC. Suposo que el bon amic Miquel Barceló (comissionat pel desenvolupament Sostenible de la UPC té quelcom a veure.) va que la copio sencera:

El conveni se signa avui divendres, 25 de maig, a les 16.45 hores a la Sala de Juntes de la Politècnica (C/ Jordi Girona, 31. Barcelona), en un acte al qual assistirà el conseller del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet; el rector de la Universitat, Antoni Giró; el president del comitè executiu de SEAT SA, Erich Schmitt, i el director de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona, Ferran Puerta.

25/05/2007


L’empresa SEAT impulsa amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) la Càtedra SEAT de Gestió de la Innovació i Disseny Sostenible en Automoció, un vincle entre els agents implicats en la generació i difusió del coneixement en l’àmbit de l’R+D orientada a l’automoció. L’objectiu d’aquest nou centre és optimitzar, potenciar i dinamitzar els recursos disponibles i crear un fòrum tecnològic, d’alt valor afegit, que impulsi la innovació tecnològica i la competitivitat de la indústria catalana d’aquest sector. La Càtedra impulsarà iniciatives relacionades amb la innovació, el disseny i la sostenibilitat, dins el sector de l’automoció, tant en R+D+I com en formació, divulgació i comunicació.

En aquest marc, SEAT impulsa la creació d’una Càtedra d’automoció a la UPC, promoguda pel Centre Tècnic de SEAT (CTS) i dirigida a la formació de professionals altament qualificats i especialitzats en tecnologia de l’automòbil, cobrint així un dèficit actualment existent en aquest sector del mercat laboral.

La Càtedra SEAT-UPC, que tindrà la seu a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona, estarà dirigida per la doctora Margarita González Benítez. Entre les activitats que desenvoluparà, destaquen les següents:
•Interlocució de les relacions UPC-SEAT en temes de docència i recerca
•Creació de grups de recerca per a projectes nacionals i internacionals i establir acords i convenis de col·laboració.
•Foment de les relacions amb altres universitats.
•Participació en la sol·licitud de fons europeus per a R+D+I.
•Impuls a la creació d’un Màster Europeu en disseny amb reconeixement de Màster oficial.
•Establiment de programes d’acollida per a estudiantat en pràctiques, projectes de final de carrera i tesis doctorals.
•Organització d’una jornada anual de treball en temes d’innovació en disseny de vehicles i components.
•Promoció d’activitats de formació per a la indústria de components.
•Participació en la implantació d’un Portal Industrial.

Amb la nova Càtedra SEAT de Gestió de la Innovació i Disseny Sostenible en Automoció, la Universitat Politècnica de Catalunya disposa ja de 22 aules i càtedres d’empresa. L’objectiu d’aquestes unitats d’R+D+I és concretar la creixent relació que manté la institució amb el món empresarial, col·laborar i impulsar amb decisió la transferència del coneixement.



No hay comentarios: