Ara publico a Mossegalapoma.cat

Ep!
A partir d'ara escriuré les meves entrades de blog en català a Mossegalapoma.cat, i continuaré escrivint en castella a Orangoodling.

martes, octubre 10, 2006

Google compra YouTube... implicacions?

Doncs ens diuen que Google té intenció o ha comprat ja YouTube per una pasta indecent ( crec que son uns 1.600 milions de dolars segons l'Antoni Bassas de Catalunya Radio , en tot cas una pasta indecent )
Les implicacions d'entrada son interessants. Google demostra que remena caler i que no li importa gastar-lo en invertir en innovació socio-tecno-cientifica (avui ja no es tracta sols d'innovació cientifica o tecnològica ( teconcientifica ) sinó que l'aspecte social és al bell mig de l'assumpte ) , tal i com ens va dir a la FIB el head hunter de Google dijous passat, sinó que també inverteix en posicións estratégiques als barris d'internet. I obviament YouTube ha esdevingut en ben poc temps un barri molt visitat.
La compra denota també, que el rei dels cercadors donava per perduda la batalla del hosting de video, mentre microsoft va desestimar (segons ZDnet) la compra de YouTube i s'ha muntat la seva propia barraqueta. Google ja tenia la barraqueta de google videos, però no obstant ha decidit comprar la companyia i el seu impacte. Google valora le inercies socials a la xarxa i aposta amb els seus calers.

El videcasting ( ampliat per fenòmens com la PSP o el Ipod Video (ajuda... quin em compro???) aporta altres problemes a la equació del negoci dels drets d'autor. Per una banda hi ha qui denuncia que aquests llocs infringeixen els seus drets d'autor. Recordem que you tube és un caldo de cultiu de parodies sobre gairebé tot. Però per altre banda hi ha els que veuen (com Google ) en el videcasting un lloc on penjar la seva publicitat ( com google adds ) o, fins hi tot, un canal publicitari per explorar... fenòmens com "Opa quiero hase un caorra", "amo a laura" o la "silla de Zapatero" ens ilustren l'abast de la pùblicitat virica que només acaba de començar, en parlarem a classe d'ASAI

Ludo out

No hay comentarios: