Ara publico a Mossegalapoma.cat

Ep!
A partir d'ara escriuré les meves entrades de blog en català a Mossegalapoma.cat, i continuaré escrivint en castella a Orangoodling.

miércoles, octubre 25, 2006

La caixa musical de pandora

Pandora és una d'aquests requisits (culinaris) que sorgeixen com bolets en el sotabosc de la Web 2.0 ( quina frasr més xula per a començar... és que a aquestes hores del matí el cafè entra directe a les venes).

Pandora és una "ràdio" web que sense posar anuncis solament toca la musica que a tu t'agrada. Fins i tot, i aquesta és la millor part, la música que encara no saps que t'agrada. Pandora et demana que li suggereixis un artista/grup o un titol de cançó. A partir d'aqui Pandora fa sonar, amb una qualitat acceptable (no tinc dades), cançons de l'estil que li acabes de suggerir, en una emissora personalitzada.

Posem un exemple:

Demano a Pandora que creï una nova estació de ràdio personalitzada. Li proposo "Clapton". Ara Pandora em pregunta si em refereixo a un nom d'artista o de cançó. Òbviament li dic que Artista. I ara em pregunta si em refereixo a Eric Clapton o (sorpresa) a "*BB King & *Eric Clapton" ja que aquest parell tenen un disc editat junts. Trio "BB King & Eric *lapton" i en la meva nova emissora ( sense anuncis ) comença a sonar el tema "*My heart beats like a hammer". Puc veure la portada del disc i dades de la cançó. Tinc un enllaç per a veure una descripció i critica sobre el disc i enllaços a blogs on parlen sobre aquest tema/disc. I a més ( ara no em sorprenc) em proposa que compri la cançó a Amazon.com o a iTunes.

Fins aqui bé. Però a més aPandore em demana si la cançó m'agrada o no. I quan la cançó acaba o la passo cap a davant OH yeah... qui em proposa Pandora i comença a sonar? doncs : John Mayal, amb una canço de la qual en puc veure els detalls aqui. Ara li dic que la cançó m'agrada i segueixo escoltant fins al final de la cançó. I comença a sonar un tema de Jimmie Vaughan ( el germà de Steve Ray) ...

Pandora no solament em posa la musica que m'agrada, sinó que em permet trobar nova musica que segurament em pot agradar, i puc llegir acosta, publicar en la meva pàgina personal en Pandora i escriure sobre això en el Blog de Pandora o aqui mateix llocs a això.

Espero que en disfruteu:-D

Ludo out

1 comentario:

Pigui dijo...

Parlant amb un tiu que ja coneixia de fa temps el Pandora, m'ha comentat que al principi d'aquest gran invent, van tindre un petit descuit: et deixava les cançons en format mp3 a /temp!

Com és normal, van haver de modificar el codi ràpidament. Peró mentrestant, el rumor es va estendre i la gent aprofitava per baixar musica en temps real.