Ara publico a Mossegalapoma.cat

Ep!
A partir d'ara escriuré les meves entrades de blog en català a Mossegalapoma.cat, i continuaré escrivint en castella a Orangoodling.

sábado, junio 09, 2007

Usos educatius del wiki, patrons de disseny instruccional, i 2.

Fa uns dies publicava alguns patrons de disseny instruccional usant wikis, que vaig traduir d'una wiki educativa en anglès. Després de pensar una mica crec que he aconseguit afegir un nou patró a la llista.
Doncs aqui el teniu.
Patró de disseny
Quan cal usar-lo
Accions dels participants
Llibre de text editable

Material lectiu en format hipertext que el professor suministra als estudiants. Alternativa a publicar un PDF. Els estudiants poden editar el contingut, ampliar-lo o prendre notes. S’intenta reproduir l’efecte dels llibres de text subratllats que es troben a les biblioteques, que aporten coneixement adicional.
Distribució de documentació (sobretot si es incomplerta) i es vol que el text esdevingui un material de treball.El professor proporciona el text en una o diverses págines. Els alumnes poden ampliar, posar notes i comentaris als apunts o crear pagines extenent la documentació o per exepressar dubtes. Es poden usar les págines de discussio o treballar en wikis per grups o individuals (com en el cas de Moodle) on cada estudiant o grup te una copia inicial dels apunts i els evoluciona a mesura que evoluciona.

Espero feedback!
Sigueu bons minyons.
Ludo out

No hay comentarios: