Ara publico a Mossegalapoma.cat

Ep!
A partir d'ara escriuré les meves entrades de blog en català a Mossegalapoma.cat, i continuaré escrivint en castella a Orangoodling.

sábado, enero 06, 2007

Croniques d'en Ludo: El Caire


El Caire, ,القاهرة AL-Qā*hira , la ciutat triomfant... wow. Com explicar-vos una mica sobre El Caire... millor citar de forma abusiva però justificada al, gran Neal Stephenson (segons l'Uri Nieto el Steve Vai de la literatura) ...

Bé, El Caire era una espècie de complice del que allí succeïa. Era prou gran com per a empassar-se a un exercit, i prou sàvia per a comprendre qualsevol pla, i prou antiga per a haver sobreviscut a pobles, nacions i religions. Així que allí no podia passar gens sense el consentiment de la ciutat. (Neal Stephensonn "La confusió" volum 2 del cicle barroc , primera part, edicions B colecció Nova nº178 pàgina 268)




El Caire es desparrama a banda i banda del Nil a la vora del delta (en el qual es troben ciutats tan llegendàries com Alexandria oRoseta ), és a dir, fa de frontissa entre els dos Egiptes, el fèrtil delta del nord i el Nilo del sud ... que s'estén fins a la presa de Aswan que inunda amb el llac Nasser el nord de Nubia.

El Caire va fagocitant els pobles ( cuitats!!) dels seus voltants integrant-los en una mega urbs de 60 x 40 kilometros... La població efectiva d'aquesta mega àrea urbana és de 40 milions de persones i uns quants camells.

Fins i tot si Jack no hagués sabut ( ...) que Egipte era el país més antic del món, d'hauria adonat després d'unes hores de lent passeig pels carrers del Caire. Ho veia en les cares de la gent, que eren una barreja de totes les races del les quals havia sentit a parlar i altres de les quals no. Cada rostre contava tantes històries com totes una galera plena d'esclaus. El mateix amb les cases, que estaven construïdes part en pedra, part en fusta, tan antigues i retorçades que semblaven petrificades, i en la seva majoria de maons fabricats a mà toscament cuits, algunes amb aspecte d'haver vist passar A Moisés. Es derrocaven tants edificis com es construïen, el que era raonable, ja que tot l'espai estava ja ocupat, i l'única cosa que es podia fer era desplaçar els materials d'un costat a altre(...). Fins i tot les Piràmides tenien un aspecte dentat com si les estiguessin usant com pedrera.(Neal Stephensonn "La confusió" volum 2 del cicle barroc , primera part, edicions B colecciño Nova nº178 pàgina 269)

Seguiré contant coses sobre El Caire i Egipte en el futur. Però ara us deixo amb un enllaç a les fotos que he tret del Caire (sense incloure les Piràmides que vindran en altre àlbum )
Fins a llavors Ludo out

IMG_2304

No hay comentarios: